Leaders Online - Voor leiders die willen bijblijven
Leaders Radar editie 20 april 2012

Welkom bij Leaders Radar nr 6

Misschien heb jij jezelf al wel eens gegoogled - het is in ieder geval de moeite waard om eens te doen en te kijken wat je over jezelf tegen komt! Want steeds vaker gebruiken mensen de gegevens op het web als belangrijke informatiebron - bijvoorbeeld voor het bepalen of ze met jouw en je organisatie in zee willen gaan, of dat je in aanmerking komt voor een vacature. In deze nieuwsbrief geven we je 3 tips om je online profiel te professionaliseren.

Alleen maar social media?

"Geven jullie alleen maar trainingen social media? Of doen jullie ook nog iets anders?" Die vraag krijgen we regelmatig te horen tijdens gesprekken.
Niet zo gek: social media zijn voor veel leidinggevenden op dit moment nog behoorlijk onbekend terrein.
<lees verder>

3 Richtlijnen voor effectief leiderschap

Wekelijks verschijnen er vele management- en leiderschapsboeken - te veel om zelf bij te houden. In onze nieuwsbrief informeren we je regelmatig kort over een van de boeken die wij zelf recent hebben gelezen. Dit keer: "De baas zijn - de drie richtlijnen voor effectief leiderschap", van Linda Hill en Kent Lineback.
<lees verder>

Appril-tip: Dragon Dictation!

Computer, tablet of telefoon: vaak ben je de hele dag door tekstjes aan het schrijven. De ene keer is het langer dan de andere keer, maar toch - al met al ben je er vaak veel tijd mee kwijt. En zeker op een telefoon is het typen met die kleine toetsenbordjes niet zo makkelijk.
<lees verder>