Ja

Ik wil de Leaders Online nieuwsbrief ontvangen.

Wat leuk dat je je hiervoor aanmeldt. Vul hieronder de gegevens in en je ontvangt voortaan elke editie.

Het invullen van de beide velden is verplicht.

Naam
E-mail
Verzenden

Wil je eerder verschenen edities lezen?
Ga hiervoor naar onze nieuws pagina.

Sluiten

Wel of niet lezen?

Lees hier ons advies

Natuurlijk wil je bijblijven, maar de stapel managementboeken die iedere maand uitkomt is wel erg groot. Waar moet je beginnen?

 

Hier krijg je een overzicht van een aantal boeken die wij de moeite waard vinden.

 

-----------

PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT 


1 Ding!
'Focus op één ding en je zult grootste successen kunnen bereiken': dát is de kernboodschap van Gary Keller en Jay Papasan in 'Eén ding'. Op vlotte en toegankelijke wijze laten ze zien dat het belangrijk is om je te richten op slechts één ding. Dat geldt zowel voor het moment van nu (exit 'multitasken'!) als voor de langere termijn (richt je op 1 project of prioriteit).

 

-----------

LEIDERSCHAP


Essentials leiderschap
Om te beginnen schetsen de auteurs Marc Buelens en Kathleen de Stobbeleier de kenmerken en kwaliteiten van een leider. Het gaat de auteurs daarbij niet om de functie of rol van leidinggevende, maar om de persoon van een leider. 
Leiders maken het verschil door wie ze zijn: door hun kwaliteiten en persoonlijkheid. Wat opvalt is dat de auteurs "integriteit" hier niet noemen - toch een kwaliteit die je wel zou verwachten als het gaat over het karakter van leiders!

 

Darwin voor Managers
Max Wildschut, evolutionair psycholoog, heeft zijn eigen visie op leiderschap en een hele andere invalshoek. Daar waar wij kijken naar wat er nodig is om in de toekomst te kunnen voortbestaan als organisatie, kijkt Max juist naar het verre verleden. Om precies te zijn: naar de tijd waarin we leefden als jager/verzamelaar. Wij spraken met hem over zijn boek 'Darwin voor managers'.

 

Vertrouwen
Organisaties worden steeds platter en gaan meer en meer samenwerken met netwerken buiten de organisaties, zo is de verwachting. Om dat succesvol te kunnen doen is het belangrijk dat er in je organisatie een sfeer van vertrouwen is. In het boek gaat Pauline Voortman in op de vraag - hoe creëer je nou een goede sfeer van vertrouwen in je organisatie?

 

-----------

STORYTELLING


Echte leiders hebben een goed verhaal

In een leiderschapsrol moet je je team meekrijgen om effectief te kunnen zijn. Veel hangt af van hoe je jezelf en je boodschap presenteert aan je team. Hoe inspireer je de mensen met wie je werkt? Hoe krijg je medewerkers mee in je visie? Het verhaal dat je vertelt, speelt dan een doorslaggevende rol. Astrid Schutte legt uit hoe je een verhaal kunt opbouwen.


Storytelling
Vertel, visualiseer en krijg alles voor elkaar' van Martin Sykes, Nicklas Malik en Mark D. West.
Na het lezen van dit boek voelt het voor ons wel wat vreemd om deze recensie te schrijven en niet te visualiseren. Want één van de belangrijkste boodschappen van het boek is: visualiseer. Eigenlijk zou een afbeelding hier dus meer op zijn plaats zijn...

 

Het uitgevouwen servet
Als je dan toch in de mood van visualiseren zit, dan is dit boek leuk:  "Het uitgevouwen servet" van Dan Roam.
Je zult het wel herkennen: tegengestelde belangen, lastige dilemma' en de vraag ‘Hoe los ik dit probleem nu weer op?'. In ‘Het uitgevouwen servet' laat Dan Roam (letterlijk!) zien hoe je zelf met tekeningen aan de slag kunt om problemen op te lossen.

 


------------

LOOPBAAN


De ongeschreven regels 
John Beeson schreef dit boek om duidelijkheid in de selectiecriteria voor topfuncties te geven en zo mensen te helpen bij de opbouw van hun loopbaan. Ook wil hij beslissers (bestuurders, HR-directeuren en recruiters) handvatten geven om meer en duidelijke feedback te geven aan potentiele topleidinggevenden.

 

Je tweede carrière 

Als het niet gaat zoals je wil en je overweegt een carrière switch, dan is 'Je tweede carrière' van Donald Suidman een interessant boek.

 

------------

ORGANISATIES IN VERANDERING


What matters now
Dit boek van Gary Hamel is een verzameling losse essays die ook op zichzelf zijn te lezen. Allen gaan in op wat vandaag de dag belangrijk is voor organisaties om te overleven in een wereld van voortdurende verandering. Lees dit boek niet wanneer je in slaap wilt worden geschud: na afloop staat scherp op je netvlies dat organisaties moeten veranderen.

 

Fuzzy Firm
Sinds enkele jaren is de maatschappij in een steeds hoger tempo in beweging - onder andere door globalisatie en technologische ontwikkelingen.
Voor organisaties hebben deze veranderingen grote impact: om succesvol te zijn volstaat de ouderwetse lijnorganisatie niet langer. Stonden in de 20e eeuw arbeid, kapitaal, productie en efficiëntie centraal, in de 21e eeuw draait het om kennis, netwerken, innovatie en ondernemerschap. Steeds meer netwerken en samenwerkingsverbanden zullen zich vormen rondom concrete projecten. Daarin werken zowel specialisten als generalisten in nieuwe type arbeidsrelaties. De grens van de organisatie steeds waziger; zie hier het ontstaan van de zogenaamde ‘fuzzy firm', aldus Arjan van den Born.


Systemisch Transitie Management 

Veel aanleiding voor veranderingen dus, binnen organisaties. Maar hoe pak je dat nou op?
Maaike Thiecke en Bianca van der Zeeuw laten je zien dat elke verandering een aantal fases doorloopt waarbij ze uitleggen welke dat zijn en hoe je ze kunt herkennen, benoemen en oppakken.

 

Handboek managementmodellen
Ton Willem den Hoed brengt met zijn boek overzicht in ruim 100 managementmodellen. Bruikbaar voor iedereen die inzicht en kennis wil opdoen over een managementmodel.

 


-----------

EEN BLIK IN DE TOEKOMST


This is the AND
Manfred van Doorn geeft op beeldende wijze een kijkje in de ontwikkelingen die op dit moment in de maatschappij gaande zijn. Ontwikkelingen die op het eerste gezicht soms paradoxaal lijken en toch goed samen gaan.

 

De ontdekking van de toekomst
Wanneer je dit boek van Wim de Ridder na ‘This is the AND' leest, dan krijg je nog meer inzicht in een aantal wetmatigheden in de dynamiek van de vooruitgang. Want die wetmatigheden blijken er namelijk te zijn: crises, oorlogen en tijden van welvaartsgroei blijken vaak geen toevallige gebeurtenissen te zijn. Het zijn momenten in de geschiedenis die zich in een bepaald patroon herhalen. En wie in zijn omgeving deze agenda van de vooruitgang ontdekt, kan strategisch met de toekomst omgaan!

 

----------

PSYCHOLOGIE


Ons Brein
Hoe werkt ons brein nu precies. We hebben daar verschillende boeken overgelezen omdat we ook graag wilde weten waarom je wel op de ene link klikt en niet op de andere. Het artikel wat we daar over hebben geschreven verwijst ook naar de brein boeken. 

 

Buzz
Soms zie je een filmpje of artikel dat duizenden mensen met elkaar delen op internet, of hoor je een verhaal dat al honderden keren is doorverteld. Mensen vertellen elkaar erover of laten het aan elkaar zien - een vonkje gaat over en binnen korte tijd vertelt de volgende persoon er weer over aan een ander. Als een  sociaal virus gaat het verhaal rond. Hoe dat in zijn werk gaat legt Jonah Berger helder uit.

 

------------

BIG DATA


Big Data
In het boek geeft Breur een algemene schets van de techniek voor Big Data en gaat hij in op verschillende relevante thema's van Big Data.

 

De Big Data revolutie
Gaat in op de vraag: Hoe de data-explosie al onze vragen gaat beantwoorden" van Viktor Mayer-Schönberger en Kenneth Cukier verschenen. Daarin werken ze uit wat Big Data betekent voor ons leven en onze manier van werken.

 

-----------

ROMAN


The Circle
Als de wereld zo anders wordt, bedrijven mensen aansturen op basis van Big Data en je alles online doet - hoe ziet het lebven er dan uit? Dave Eggers heeft er een roman over geschreven.

 

 

 

 

Natuurlijk is deze lijst niet compleet. Welk boek zou jij hieraan willen toevoegen?

 

Nieuws

Leaders radar!

Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief