Ja

Ik wil de Leaders Online nieuwsbrief ontvangen.

Wat leuk dat je je hiervoor aanmeldt. Vul hieronder de gegevens in en je ontvangt voortaan elke editie.

Het invullen van de beide velden is verplicht.

Naam
E-mail
Verzenden

Wil je eerder verschenen edities lezen?
Ga hiervoor naar onze nieuws pagina.

Sluiten

Generatie Z

Generatie Z, of ook wel Einstein, komt de arbeidsmarkt op. Deze generatie heeft, net als elke generatie, zijn eigen kenmerken, waarden en normen. Die verschillen met andere generaties kun je goed benutten voor je organisatie.
We noemen hier de meest opvallende kenmerken van generatie Z.

 

Allereerst: het zijn netwerkers. Vrienden en collega's worden aan elkaar verbonden, kennis en contacten worden aan elkaar doorgegeven waarmee het netwerk verder wordt versterkt. 

Generatie Z vindt zelfstandigheid belangrijk - ze willen eigen keuzes maken. En dan kunnen ze vervolgens best kiezen om iets juist niet zelfstandig te doen!
Generatie Z kent vrijwel geen scheiding tussen werk en prive. Tijdens werktijden kan aandacht voor een prive-aangelegenheid zijn, om vervolgens tot ‘s avonds laat aan een opdracht te werken. Daarbij wordt de balans scherp in de gaten gehouden.
Generatie Z is opgegroeid in een periode van relatieve welvaart. Tegelijkertijd zien ze dat er - in een periode dat er naar verwachting arbeidskrapte gaat ontstaan - behoorlijke hoeveelheid complexe problemen moeten worden opgelost als het gaat om welzijn van anderen, zorg of de energiebehoefte. Z-ers hebben een enorm vertrouwen dat die door hen kunnen worden opgelost.
En generatie Z is opgegroeid in het tijdperk van ICT en digitalisering. Dat betekent dat ze gewend zijn om in de digitale wereld te leven, daar hun informatie vandaan te halen, hun sociale contacten te hebben en 24/7 online te zijn. 

 

Op onze facebookpagina hebben we een platform voor jongere medewerkers. We houden daar contact met deze opkomende generatie, weten zo waarmee ze bezig zijn en waar ze tegen aanlopen en geven hen tips voor een carrière als toekomstig leider.

 

 

Andere visies

Maatschappij
De wereld verandert. Hoe blijf jij bij?  »

Social media
Opkomst social media niet te stuiten  »

Generatie Z
Toetreden nieuwe generaties op de arbeidsmarkt »

Glazen bol
Hoe zou de wereld eruit zien in 2022? »

Leiderschap
Naar een nieuw leiderschap  »

Inspiratie
Onze inspiratiebronnen  »