Ja

Ik wil de Leaders Online nieuwsbrief ontvangen.

Wat leuk dat je je hiervoor aanmeldt. Vul hieronder de gegevens in en je ontvangt voortaan elke editie.

Het invullen van de beide velden is verplicht.

Naam
E-mail
Verzenden

Wil je eerder verschenen edities lezen?
Ga hiervoor naar onze nieuws pagina.

Sluiten

Maatschappij

De maatschappij verandert. Er is een gebrek aan grondstoffen, de financiële markten wankelen en in toenemende mate gaat de economie over naar een kenniseconomie. De nieuwe generatie medewerkers die er straks aankomt is opgegroeid in een digitale wereld, weet hoe zij de instrumenten kan gebruiken - en doet dat ook. Zij hebben andere waarden dan de huidige medewerkers. De toenemende vergrijzing zorgt niet alleen voor hogere uitgaven aan de zorg, maar ook voor een krapper wordende arbeidsmarkt.


Vragen en problemen worden steeds complexer en hangen meer en meer met elkaar samen als een kluwen wol. Creativiteit en slimme inzet van kennis en netwerken wordt steeds belangrijker om succesvol te kunnen zijn.


Deze ontwikkelingen stellen eisen aan organisaties. We zien een verschuiving, van grote en vaak bureaucratische en logge organisaties naar kleinere organisaties en dynamische werkverbanden van losse eenheden, die vraaggestuurd samenwerking aan gaan. Dit vraagt om een nieuwe stijl van leiderschap.

 

 

Andere visies

Maatschappij
De wereld verandert. Hoe blijf jij bij?  »

Social media
Opkomst social media niet te stuiten  »

Generatie Z
Toetreden nieuwe generaties op de arbeidsmarkt »

Glazen bol
Hoe zou de wereld eruit zien in 2022? »

Leiderschap
Naar een nieuw leiderschap  »

Inspiratie
Onze inspiratiebronnen  »