Ja

Ik wil de Leaders Online nieuwsbrief ontvangen.

Wat leuk dat je je hiervoor aanmeldt. Vul hieronder de gegevens in en je ontvangt voortaan elke editie.

Het invullen van de beide velden is verplicht.

Naam
E-mail
Verzenden

Wil je eerder verschenen edities lezen?
Ga hiervoor naar onze nieuws pagina.

Sluiten

Social media

Het gebruik van social media neemt snel toe: woorden als LinkedIn, Twitter, Facebook, je hoort ze voortdurend om je heen. Leek het in het begin nog een hype onder met name jongeren die wel zou overwaaien, tegenwoordig doen social media steeds meer hun intrede in organisaties. De mogelijkheden van de verschillende platforms nemen dagelijks toe en er worden steeds meer toepassingen met elkaar geïntegreerd. Daardoor hebben social media een effect op andere trends en ontwikkelingen: ze versnellen de verspreiding ervan. Is er een innovatie? Binnen no-time weet iedereen ervan. Ontevreden klant? Al snel zien ook andere klanten het. Nieuwe technologie? Je kunt de voorsprong niet lang behouden. Vooral door dit effect is het van belang om te begrijpen hoe social media werken en hoe je het effectief voor je eigen organisatie kunt inzetten.

 

Social media is een containerbegrip voor mogelijkheden om zelf online content te plaatsen. Het is dus breder dan alleen de 3 of 4 grote bekende platforms: ook sites zoals NU.nl, waar gebruikers hun foto's kunnen plaatsen, of Iens, waar gebruikers hun recensie van restaurants kunnen uploaden, zijn voorbeelden. Zo zijn er veel meer voorbeelden van online communities waar bezoekers een dialoog voeren.


Organisaties kunnen hiervan gebruik maken door deel te nemen aan bestaande platforms. Een andere mogelijkheid is zelf initiatief te nemen en communities te vormen: intern met medewerkers, of extern: natuurlijk met klanten, maar ook met samenwerkingspartners of mogelijke nieuwe werknemers. Op die manier is het voor organisaties mogelijk om nog beter aan te sluiten bij de behoeften van klanten en zich zichtbaar te onderscheiden van concurrenten. De keuze van de doelgroep en het platform is daarbij afhankelijk van de doelstellingen die je wilt bereiken.

 

 

Andere visies

Maatschappij
De wereld verandert. Hoe blijf jij bij?  »

Social media
Opkomst social media niet te stuiten  »

Generatie Z
Toetreden nieuwe generaties op de arbeidsmarkt »

Glazen bol
Hoe zou de wereld eruit zien in 2022? »

Leiderschap
Naar een nieuw leiderschap  »

Inspiratie
Onze inspiratiebronnen  »