Ja

Ik wil de Leaders Online nieuwsbrief ontvangen.

Wat leuk dat je je hiervoor aanmeldt. Vul hieronder de gegevens in en je ontvangt voortaan elke editie.

Het invullen van de beide velden is verplicht.

Naam
E-mail
Verzenden

Wil je eerder verschenen edities lezen?
Ga hiervoor naar onze nieuws pagina.

Sluiten

Zitten wij in de social media sector??

ja en nee


Social media zijn voor veel leidinggevenden nieuw. Ook advies- en trainingsdiensten op dat gebied zijn vaak nieuw en onbekend. Bovendien zijn wij zelf een jonge onderneming - niet verwonderlijk dus dat we veel vragen krijgen over ons en onze diensten.

 

Wat moet ik weten over jullie sector?

Goede vraag! Want - wat is onze sector eigenlijk? Met onze activiteiten bevinden ons op het snijvlak van strategisch (organisatie-) advies, leiderschaps-training en coaching en advies op het gebied van social media. We nemen ze alle drie even met je door.

  • Veel social media bureaus werken vooral aan het externe gebruik van social media: ze ontwikkelen campagnes of doen voor jouw het beheer van social media accounts. Dat doen wij niet - we laten je zien hoe je social media voor je organisatiedoelstellingen kunt inzetten. En die doelstellingen kunnen commercieel en extern gericht zijn, maar kan ook zijn om intern je medewerkers te betrekken, medewerkers te informeren over een reorganisatie, interne ambassadeurs op te "lijnen", burgers laten participeren of.. noem maar op! We denken vervolgens graag met je mee hoe je dat het beste kunt doen.
  • Wat ons betreft gebruik je social media op basis van de doelstellingen die je hebt, en in aansluiting bij de cultuur die je binnen je organisatie hebt. Dat gezegd hebbende - het kan zijn dat het gebruik van social media je veranderingen voor je organisatie in je organisatie met zich meebrengt. Medewerkers krijgen andere mogelijkheden en verantwoordelijkheden, de zichtbaarheid van zowel je organisatie als je medewerkers verandert. Mogelijk ontdek je dat je nu dat je in je organisatie zaken wilt veranderen. Bijvoorbeeld dat je de interne structuur wilt veranderen, mandaatregelingen wilt aanpassen, teams anders wilt samenstellen, of met andere partijen wilt samenwerken, noem maar op! Wij denken met je mee hoe je je organisatie daarop kunt inrichten. Andersom denken we ook mee hoe je social media kunt inzetten om veranderingen en reorganisaties beter en soepeler te laten verlopen. Onze collega's uit de adviesbranche hebben over het algemeen minder zicht op de mogelijkheden en effecten van social media op de interne organisatie.
  • Veel managementtechnieken zijn gebaseerd op kenmerken uit het industriële tijdperk. Vandaag de dag - een tijdperk waarin 24/7 online bereikbaarheid, social media technologische ontwikkelingen steeds meer gewoon worden - hebben medewerkers andere verwachtingen van hun leidinggevenden. Wat betekent dat voor jou, als leidinggevende? Hoe ga je daarmee om? We helpen je een nieuwe leiderschapsstijl ontwikkelen, passend bij jouw eigen persoonlijke stijl. Daarmee onderscheiden we ons van veel coaches en trainers, die vooral werken richting nieuwe vaardigheden of rekening houden met je persoonlijke structuur. Wij houden rekening met jouw persoonlijke voorkeursstijl in een omgeving die sterk verandert.


Wat is er nou leuk aan jullie sector?

Heel veel! Leiderschap hebben wij altijd al een boeiend thema gevonden: hoe krijg je voor elkaar dat mensen gezamenlijk zich bewegen in een richting? De impact van social media op de maatschappij in het algemeen en organisaties in het bijzonder maakt het nog eens extra spannend. Want er gebeurt veel en de ontwikkelingen daarin gaan ontzettend snel - 10 jaar geleden is Facebook pas gestart, Google is niet veel ouder, Twitter is begonnen met zijn opmars in 2007. Wij vinden het een uitdaging om in zo'n nieuw vakgebied leidinggevenden te helpen in een enorme wirwar van nieuwe ontwikkelingen op zo'n manier dat zij hun werk beter, effectiever en met meer plezier kunnen doen.

 

 

Hieronder zie je een overzicht van de andere vragen die klanten ons stelden.

onze werkwijze

onze kwaliteiten

onze focus

onze mogelijkheden

gratis mogelijkheden

ervaring van andere

onze kosten

onze collega's

 

 

Staat jouw vraag hier niet bij? Aarzel dan niet en stuur ons een mailtje.

 

 

Nieuws

Leaders radar!

Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief